Wat is LIFO®?

Prestaties van individuen en teams verbeteren!

Teamcoaching

Het ‘menselijk kapitaal’ van jouw organisatie is de moeite waard om in te investeren. Dit programma omvat één dag op verplaatsing met het hele team. Deze dag is een combinatie van heel wat leermomenten, maar ook ‘fun’ met het gehele team.

Salescoaching

LIFO® is een sterk instrument om beter inzicht te krijgen in jezelf als verkoper, maar ook in de (potentiële) klant die voor jou zit. Dit programma omvat één dag op verplaatsing met het salesteam. Je krijgt inzicht in je eigen gedragsstijl als verkoper, maar je leert ook klanten hun gedragsstijl bepalen en hoe je hierop het best kan inspelen.

Leiderschapscoaching

Iedereen kan leiden. De uitdaging bestaat erin te kunnen switchen tussen doelen realiseren en mensen inspireren. Beide zijn nodig om succesvolle resultaten te kunnen neerzetten. Liggen voor jou als leidinggevende hier nog uitdagingen dan zal deze module jou de nodige tips en tools aanreiken.

De LIFO®-methode is een wereldwijd verspreid gedragsmodel, dat vertrekt vanuit de visie dat elk individu zich in het leven oriënteert vanuit een aantal normen, waarden en levensdoelen.

Die vormen de basis voor een persoonlijke gedragsstijl die ons handelen in interactie met anderen bepalen.

Net door elkaars gedragsstijl te leren kennen en juist in te schatten, voorkom je mogelijke misverstanden en onbegrip en leg je de basis voor een efficiëntere samenwerking en communicatie.

In concreto worden aan de hand van een diepgaande vragenlijst vier basis gedragsstijlen in kaart gebracht.


Vier gedragsstijlen
Een persoon met deze voorkeurstijl neigt er naar om anderen te vertrouwen, gehoor te geven, idealistisch en loyaal te zijn. Deze persoon zal graag samenwerken en behulpzaam zijn, hij/zij is van natuur uit iemand die kwaliteit hoog in het vaandel draagt.
Wanneer dit de hoofdstijl is, zal de persoon zich openlijk assertief en actiegericht opstellen. Er is een voorkeur om snel te handelen, gedachten in volle zelfvertrouwen te uiten, mensen te overtuigen. Deze persoon neemt graag eigen verantwoordelijkheid op en heeft niet zo’n behoefte aan strakke en regelmatige supervisie.
Personen met deze gedragsstijl zijn methodisch en nauwkeurig. Vooraleer tot actie over te gaan zullen de verschillende uitvoeringsmogelijkheden van een taak geanalyseerd worden om zodoende de meest geschikte aanpak te vinden. Deze persoon is grondig en praktisch.
Een persoon met deze voorkeursstijl is flexibel, enthousiast en tactvol.  Hij/zij is gevoelig voor wat mensen voelen en nodig hebben en weet zijn/haar benadering overeenkomstig deze gevoelens en behoeften bij te stellen. Er is een grote openheid voor nieuwe ideeën en het creëren van de optimale werksfeer.


Ben je geïnteresseerd in een LIFO®-training of wens je
meer informatie? Contacteer ons!

Contacteer ons

  Verplichte velden *

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Wat betekent LIFO® voor onze klanten?

  Onderlinge tegenstellingen worden uitgevlakt en gezamenlijke sterktes worden in de verf gezet. Dat verbetert de interpersoonlijke efficiëntie en optimaliseert de groepswerking.

  Tom Deraedt – Authority.biz

  De training heeft me geleerd hoe ik het gedrag van de anderen aan de onderhandelingstafel kan interpreteren en hoe ik hier kan op inspelen en tot een bevredigend resultaat komen.

  Alexander Schmitt – Authority.biz

  Wij werken in een familiebedrijf en zitten met een generatiewissel. Het is voor ons heel belangrijk dat zij kunnen samenwerken met het oog op de toekomst van ons bedrijf.

  Kürt Vanmarcke – Danilith Delmulle NV